Stel je een woning voor die van alle comfort is voorzien, waarin je gezond kunt leven en die daarnaast ook nog eens goed betaalbaar en waardevast is. AM ontwikkelt woningen die we zo hebben ontworpen dat we de kwaliteit van wonen kunnen verhogen en tegelijkertijd klimaatverandering tegen gaan. Het creëren van een duurzame leefomgeving zowel in als om het huis. Dat is waar wij naar streven.

Duurzaam gaat verder dan energie

Duurzaamheid gaat verder dan energie. Er zijn meerdere duurzame voordelen op verschillende niveaus. Denk daarbij aan gezondheid en comfort of toekomstwaarde. We hebben alle voordelen per niveau voor u op een rij gezet.

Gezondheid en comfort

De combinatie van duurzame materialen, een goede ventilatie en comfortabel verwarmingssysteem maken dat de woningen een positieve impact hebben op de gezondheid van de bewoners.

Het duurzame vloerverwarmingssysteem is comfortabel en gezond. Zo is er minder stofcirculatie en een aangename warmteafgifte.

De schil van het gebouw is hoogwaardig geïsoleerd met driedubbele beglazing en hoogwaardige vloer-, wand-, en dakisolatie. Dat bespaart stookkosten en maakt de woningen tochtvrij.

De woningen zijn voorzien van een ventilatiesysteem die de luchtkwaliteit altijd op een hoog niveau houdt. Dat maakt de woning aangenaam en gezond.

In de openbare ruimte komt veel groen terug. Dit is goed voor de lokale biodiversiteit, waterberging en maakt de wijk ook aantrekkelijker om te wonen.


Toekomstwaarde

Jouw woning is helemaal klaar voor de toekomst. Zo is de woning voor de komende jaren onderhoudsarm ontwikkeld en is er gebruik gemaakt van duurzame materialen die lang meegaan. De woning voldoet aan de allerlaatste eisen met betrekking tot duurzaamheid en hoef je de woning dus niet aan te passen met nieuwe dure gasvrije installaties.

De woningen worden standaard opgeleverd met zonnepanelen. Zo wek je zelf groene energie op, dat is betaalbaar en goed voor het klimaat.

De woningen zijn voorzien van een warmtepomp die restwarmte gebruikt voor de vloerverwarming. Daarmee kan de woning optioneel zelfs gekoeld worden op hete zomerdagen. Daardoor is de woning extra comfortabel.

Voor het houtwerk wordt zoveel als mogelijk FSC of PEFC gecertificeerd hout toegepast. Dat betekent dat het een duurzame bron heeft. Ook wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gerecycled beton.

Op de bouwplaats wordt het energieverbruik al beperkt door toepassing van ledverlichting waar mogelijk, schemerschakelaars en geïsoleerde bouwketen. Ook werkt de aannemer met een slimme logistiek waardoor er minder vrachtverkeer nodig is op de bouwplaats en in de omgeving. De overige energie die gebruikt wordt is allemaal groene stroom. Door een goed afvalmanagement wordt het merendeel van al het afval op de bouwplaats gerecycled.


Energie en betaalbaarheid

Bij een nieuwbouw woning met energiebesparende voorzieningen heb je naast het feit dat de energielasten lager zijn ook recht op extra hypotheekruimte. Dit betekent extra financieel voordeel.

De woningen zijn zeer energiezuinig. Met een energieprestatie (EPC) van 0,4 of lager. Hierdoor is de woning betaalbaar in gebruik.

Belangstelling?

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Laat hier je gegevens achter, we houden je automatisch op de hoogte.