Het historische dorp Hillegom ligt midden tussen de bollenvelden waar je in het voorjaar prachtige wandelingen of fietstochten kunt maken langs de kleurige velden. In het dorp zijn nog veel historische bollenschuren bewaard gebleven en de sfeer is dan ook landelijk en rustig.

Toch is er van alles te beleven bijvoorbeeld in de dorpskern waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen maar ook voor de gezellige speciaalzaken met de eigen streekproducten. In het dorp staat een van de oudste huizen van Hillegom ‘Het Klokgeveltje’ uit 1634 en de natuurstenen dorpspomp uit 1740 met het raadhuis, die het verhaal vertelt over het afgraven van de duinen rondom het dorp zodat de teelt van groente en later bloembollen mogelijk werd.

Parken

In Hillegom zijn verschillende groene parken te vinden, zoals het Heempark. Ook kan je herten spotten in het hertenpark van Hillegom. Vanuit Hillegom kun je vele kanten op voor een mooie fiets- of wandeltocht en zelfs tochtjes op het water zijn mogelijk. De Amsterdamse Waterleidingduinen bevinden zich op 20 minuten afstand van Hillegom.

Strand

Wandelen door het bos, uitwaaien op het strand, fietsen door het glooiende duinlandschap, het kan allemaal in Hillegom. En wil je de drukte opzoeken? Historische steden als Haarlem en Leiden liggen in de nabije omgeving.

Bereikbaarheid

Hillegom heeft een zeer goede bereikbaarheid. Met het openbaar vervoer (streekbussen) en de aanwezigheid van een lokaal NS Station ben je zo in het hart van het dorp. Via de autowegen (A4, A44 en de N206, N208 en N205) zijn steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag goed bereikbaar. Hillegom is ook prima te bereiken per fiets. In de hele streek vind je prachtige fietsroutes.